Cinnamon appeltaartjes met speculaas
Tijd voor een traktatie met onze cinnamon appeltaartjes met speculaas! Deze lekkernij combineert de zoete geur van kaneel en appel met de kruidige knapperigheid van speculaas. Eenvoudig te maken en onweerstaanbaar lekker, brengen deze taartjes warmte en smaak aan je tafel!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak de noten grof en verkruimel de koekjes. Meng ze onder elkaar. Meng het kaneelpoeder onder de fijne suiker.
Laat het bladerdeeg ontdooien. Schil de appels en halveer ze. Haal met een klein uitsteekvormpje een holte uit de halve appels, in het midden waar het klokhuis zit.
Leg telkens een halve appel op een vel bladerdeeg.
Vul de holte met het noten-koekjesmengsel en bestrooi met wat kaneelsuiker.
Vouw de plakjes bladerdeeg dicht door de vier punten naar elkaar toe te vouwen. Knijp de uithoekjes dicht. Bestrijk de bladerdeegpakketjes met wat melk en bestrooi ze met de rest van de kaneelsuiker.
Bak ongeveer 25 minuten in de oven tot de taartjes mooi goudbruin zien.
Lekker met een bolletje ijs.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.