Bereiding
Maak de koekjes
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de roomboter, vanille extract en de suiker gedurende 3 minuten met een mixer of keukenrobot. Voeg er 1 voor 1 de eieren aan toe. Schraap eventueel de randen en mix opnieuw.
Voeg de bloem, kaneel, zout, bakpoeder en baksoda toe en meng tot een homogeen deeg.
Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel het deeg met een lepel in rondjes van ongeveer 4 cm en 1 cm dik over het bakpapier.
Leg ze ver genoeg uit elkaar.
Bak gedurende 10-12 minuten. Laat afkoelen op een taartrooster.
Maak de topping
Smelt de boter en de kandijsuiker in een pannetje tot het begint te borrelen. Haal van het vuur en lepel 1-2 eetlepels over elk koekje.
Maak de frosting
Klop de roomkaas en boter luchtig in de keukenrobot. Voeg de melk, het vanille-extract en zout toe, klop terug op.
Voeg dan in delen het poedersuiker toe, wacht om een nieuw deel toe te voegen tot alles mooi opgenomen is.
Doe de frosting in een spuitzak met een ronde spuitmond. Spuit spiraalvormig rondjes op de afgekoelde koekjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.