Bereiding
Meng de wijn, suiker, rode bessengelei en kruiden in een pannetje op een zacht vuurtje tot de suiker opgelost is. Laat een kwartiertje inkoken tot de helft en tot je een lichte siroop krijgt. Zeef, zet opzij en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de pruimen in de helft, doe in een ovenschaal en bak gedurende 10 min zacht.
Voor het deeg
Zeef de bloem en kaneel in een mengschaal en kneed de boter eronder. Roer de rietsuiker, grof zeezout, het ei en de rozemarijn eronder. Voeg ten slotte de karnemelk toe. Meng tot een homogeen deeg en zet even opzij.
Haal de pruimen uit de oven en besprenkel met de rode wijnsaus.
Verdeel het deeg erover en bestrooi met de geschaafde amandelen. Bak de cobbler gedurende 30 à 40 min gaar en goudbruin.
Serveer de resterende saus bij de cobbler.
Voeg eventueel een bolletje vanille-ijs of room toe.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.