Coq au vin
Coq au vin is een Franse klassieker die je keuken vult met heerlijke geuren. Malse kip gestoofd in rode wijn met groenten en kruiden zorgt voor een rijk, smaakvol gerecht dat ideaal is voor een gezellige maaltijd. Dit stoofgerecht is eenvoudig te maken en perfect om van te genieten op een knusse avond!
Bereiding
Snijd de bouten van de kip los en snijd deze nogmaals in de helft. Snijd nu de vleugels los van het lichaam. Snijd daarna het borstvlees over de rug naar beneden langs het karkas.
Of vraag aan je slager om de kip te versnijden in 8 stukken.
Snijd de uien in fijne reepjes en stoof ze aan in boter.
Voeg de spekreepjes en de versneden champignons toe. Wanneer alles gaar is, haal je ze uit de pan.
Braad nu de kip aan. Voeg eventueel wat verse boter toe. Kruid met peper en zout. Als de kip mooi bruin is, bevochtig je met kippenbouillon en rode wijn. Voeg laurier en tijm toe en laat verder sudderen. Reken op ongeveer een uur.
Voeg de laatste 10 minuten opnieuw het spek en de groenten toe. Voeg nog een lepel bessenkonfituur toe om de smaak te verbeteren en te binden. Indien de saus nog te vloeibaar is, kan je ze binden met maïszetmeel.
Serveer met verse frietjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.