Cordon bleu met gekookte ham en Affligem-abdijkaas
Deze cordon bleu is gevuld met gekookte ham en Affligem abdijkaas, wat zorgt voor een rijke smaak. De krokante korst en smeuïge vulling maken dit gerecht tot een ware verwennerij. Perfect als hoofdgerecht voor een doordeweekse avond of een gezellige maaltijd met familie. Een klassieker die altijd in de smaak valt!
Bereiding
Leg de kalfslapjes tussen twee vellen plasticfolie en plet ze (met een deegrol of een brede spatel).
Beleg elk lapje met een sneetje gekookte ham en een sneetje abdijkaas. Vouw het kalfslapje dicht, druk goed aan en steek vast met een houten prikker.
Zet 3 schaaltjes of soepborden klaar.
Meng in 1 schaaltje de bloem met peper en zout.
Snijd de salie, bladpeterselie en rozemarijn fijn.
Meng in een tweede schaaltje de fijngesneden kruiden met het broodkruim.
Klop in het derde schaaltje 2 eieren los.
Haal elk belegd kalfslapje langs beide zijden eerst door de bloem, daarna door de losgeklopte eieren en vervolgens door het broodkruim.
Leg ze naast elkaar op een bord en laat even opstijven in de koelkast.
Verhit de boter met wat olie in een antikleefpan. Bak het vlees zo’n 4 minuten aan elke kant op een middelmatig vuur.
Cordon bleu in de oven?
Verwarm de oven voor op 180°C
Kleur de cordon bleu's langs beide zijden goudbruin. Leg ze in een ovenschaal en plaats ongeveer 8 minuten in de oven.
Verwijder de houten prikker uit de cordon bleu voor het opdienen.
Serveer met sla en gekookte aardappelen of aardappelpuree met fijngehakte verse kruiden (3 el peterselie en 1 el salie).
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.