Bereiding
Leg de cote à l’os op de snijplank en geef het kleine insnedes. Hierin stop stop je vervolgens wat rozemarijn. Zo dringt de smaak goed in het vlees.
Strijk het vlees in met de olijfolie. Je kan een bosje tijm op voorhand laten trekken in wat olijfolieen daarmee het vlees instrijken langs beide kanten.
Grill de cote à l’os vervolgens op de barbecue. Leg het vlees niet te dicht bij het vuur, zo vermijd je dat het verbrandt.
Om te bepalen hoe gaar het vlees is, kan je je vuist gebruiken. Niet opgespannen: het vlees is bleu. Iets harder gespannen: het vlees is saignant. Hard gespannen: het vlees is à point. Zeer hard gespannen: het vlees is bien cuit.
Pas als het vlees gegrild is, kruid je het met peper en grof zeezout. Zo wordt het niet taai en droog.
Dien op met verse kruiden en kruidenboter.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.