Courgettepizza met salami
Deze courgettepizza met salami is een speelse en lichtere versie van de klassieke pizza. De courgettebodem is heerlijk knapperig en combineert perfect met de pittige salami en gesmolten kaas. Ideaal voor een snelle maaltijd die vol smaak zit, maar net even anders is. Probeer deze gezonde twist op een favoriet en geniet!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maal de grof gesneden courgette in de blender. Gaar het mengsel 4 minuten in de microgolf, doe in een zeefdoek en knijp er het vocht uit. Meng met het ei, de kaas, het amandelpoeder, het knoflookpoeder, peper en zout tot pizzadeeg.
Maak er bolletjes van ter grootte van een tennisbal, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en vorm met de vingertoppen tot een platte pizza. Bak die 8 à 10 minuten in de warme oven.
Stoof de geperste knoflook aan in wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en meng met de tomatenpuree, oregano, chilipoeder, peper en zout.
Haal de pizzabodems uit de oven, verdeel er de dikke tomatensaus over, leg er de salami en geraspte kaas op, bak nog een 4-tal minuten verder tot de kaas gegratineerd is.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.