Bereiding
Was de aardappel en snijd in blokjes.
Snipper de ui en de look.
Snijd de courgettes in stukken.
Spoel de spinazie.
Smelt wat boter in een grote pot en stoof de aardappel, ui en look aan. Voeg de stukken courgette toe en laat enkele minuten meestoven.
Giet er de bouillon bij en laat alles 15 minuten zachtjes koken.
Maak ondertussen de topping voor de soep.
Snijd de boterhammen in dikke blokjes. Zet een pan op het vuur met boter en bak er de korstjes in goudbruin en krokant. Voeg de zonnebloempitten en pompoenpitten nog even toe en bak nog even mee op.
Mix de soep en voeg, als ze te dik is, wat water toe. Breng op smaak met peper en zout, voeg tenslotte de spinazie toe en laat de soep nog even zachtjes doorkoken. Mix nogmaals.
Verdeel de soep over de soepkommetjes en werk af met de topping. Serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.