Bereiding
Maak de courgetti
Maak met een spiralizer lange slierten van de wortelen en de courgette.
Blancheer de wortelslierten 2 minuten in gezouten, kokend water. Voeg er de laatste minuut de courgetteslierten bij.
Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water.
Marineer de vis
Snijd de zeekat in reepjes en kook ze 3 minuten in kokend, gezouten water. Giet af en laat afkoelen in koud water.
Meng een flinke scheut olijfolie met de fijngesneden chilipeper, geperste look, geraspte schil van de citroen, de rozemarijnblaadjes, de tijm en een snuf zout. Leg er de zeekatreepjes in en schep alles goed om. Laat 30 minuten marineren.
Afwerken
Bak de gemarineerde zeekat 2 minuten in hete boter. Voeg de sjalotten toe en laat kort mee bakken. Voeg de gehalveerde kerstomaten en een scheutje water toe en laat nog 2 minuten verder bakken.
Proef en breng op smaak met wat citroensap, peper en zout. Meng de wortel en courgetteslierten voorzichtig door de saus. Werk af met de peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.