Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze met een scherp mesje of mandoline in dunne plakjes. Spoel ze in koud water en dep ze vervolgens goed droog met keukenpapier.
Breng de room met de geperste look aan de kook en kruid met peper en zout. Laat 3 minuten zachtjes sudderen.
Verwarm de oven voor op 200° C.
Snipper de sjalotten en bak ze in boter glazig. Schep de sjalotten in een ovenschaal en leg er de aardappelschijfjes dakpansgewijs op. Giet er het roommengsel over, dek af met aluminiumfolie en zet ongeveer 1 uur in de oven.
Haal de folie weg en bestrooi de aardappelen met de kaas. Zet de oven op grilstand en zet nog eens 5 minuten in de oven tot de kaas goudbruin en knapperig is.
Werk de gratin af met de bieslook en chilivlokken en serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.