Bereiding
Maak eerst de gepekelde groenten
Schil de komkommer en snijd hem in dunne plakjes, ev met een mandoline.
Schil de wortels en snijd ze in dunne reepjes of julienne.
Meng in een kom de azijn, water, suiker, zout en eventueel chilivlokken of peperkorrels.
Roer goed door totdat de suiker en het zout zijn opgelost.
Voeg de plakjes komkommer en reepjes wortel toe aan het azijnmengsel. Zorg ervoor dat de groenten volledig bedekt zijn met het mengsel.
Dek de kom af en laat de groenten minstens 1 uur tot enkele uren marineren in de koelkast.
Maak de croques
Verwarm een croque machine of koekenpan voor.
Was en snijd de snijbiet fijn.
Beleg 4 sneetjes brood met de plakjes ham, snijbiet, gemalen kaas, dille en kappers.
Plaats de overgebleven 4 sneetjes brood erbovenop om de tosti's te sluiten.
Bestrijk de buitenkant van de tosti's lichtjes met boter of olijfolie.
Leg de tosti's in het voorverwarmde ijzer of de koekenpan. Bak ze tot ze goudbruin en knapperig zijn, en de kaas gesmolten is. Ongeveer 5 – 10 minuten.
Serveer de tosti's warm met de zoetzure groenten en geniet van een heerlijke lunch of lichte avondmaaltijd.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.