Bereiding
Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook.
Bak het sjalotje met de geperst look in olijfolie glazig.
Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.
Laat daarna wat afkoelen en knijp er dan zoveel mogelijk vocht uit.
Snijd de aubergine en de courgette in plakken van ½ cm dik. Bestrijk ze met olijfolie en kruid met peper en zout.
Bak ze in een grillpan langs beide kanten goudbruin.
Snijd de tomaten in plakjes.
Bak het spek in een droge koekenpan krokant.
Beleg 4 sneetjes brood met de spinazie, courgette, aubergine en spek.
Leg er twee plakjes tomaat op en bestrooi met de kaas. Sluit het brood en bestrijk de boven- en onderkant met boter.
Grill ze langs beide kanten goudbruin in een grillpan.
Serveer de croques met de gemengde sla.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.