Croque monsieur
Een klassieke croque monsieur maak je met heerlijke ham en kaas, maar je hebt ook heel wat croque varianten: met verschillende soorten beleg en brood bijvoorbeeld. Kies eens voor krentenbrood met geitenkaas, pijnboompitten en honing of bruin brood met kip, parmezaan, spek en Romeinse sla. Laat je inspireren!
Bereiding
Maak de croques
Besmeer de sneetjes brood met wat boter.
Beleg het brood met een sneetje kaas en daarop een sneetje ham. Dek af met de andere sneetje brood en bak in een croque monsieurmachine.
Tip: Heb je geen croquemachine, dan kan je de croque monsieur in de pan bakken of in de oven.
Maak de salade
Schil en snijd de appelen in partjes. Bak ze in boter langs beide kanten goudbruin. Bestrooi ze met de suiker en laat karamelliseren. Spoel de bladeren van de salade onder koud water. Dep droog en trek ze in stukken. Leg ze in een schaal en leg er de partjes appel tussen.
Maak een dressing met de witte wijnazijn, mosterd, honing, walnootolie en olijfolie. Kruid met peper en zout naar eigen smaak.
Snijd de lente-uitjes in ringen.
Druppel de dressing over de salade. Werk verder af met de walnoten, lente-ui en bieslook.
Dien samen op met de croque monsieur.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.