Bereiding
Gepekelde radijsjes
Start met het bereiden van de pekel.
Doe alle ingrediënten voor de pekel, uitgezonderd de radijsjes, in een steelpannetje en breng aan de kook.
Snijd het loof van de radijsjes en snijd de radijsjes in de helft. Doe de radijsjes in een weckpot (die je gesteriliseerd hebt). Overgiet de radijsjes met de pekel tot alle groentjes onder staan en sluit de bokaal goed af. Laat 2 dagen rusten in de koelkast voor gebruik.
Croûte au fromage
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de sneetjes boerenbrood in de boter krokant langs beide zijden.
Schik 2 sneetjes brood in een eenpersoonsovenschaaltje en besprenkel met wat witte wijn.
Leg er een plakje kaas op en daarop een plakje gedroogde ham. Herhaal voor de andere croûtes au fromage en schuif enkele minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Zet ondertussen een pan op het vuur met wat boter en bak er de spiegeleitjes in.
Haal de croûtes au fromage uit de oven en werk af met een spiegeleitje, de gepekelde radijsjes en een takje platte peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.