Crumble van aardbei en rabarber
Niets zo zalig op een stralende dag als een heerlijk dessert met aardbeien. Deze crumble van aardbeien en rabarber is makkelijk te maken en brengt de zon op je bord. Wil je je aardbeien recht van bij de boer aankopen? Rechtvanbijdeboer.be bundelt alle verkooppunten per provincie.
Bereiding
Spoel de rabarber en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd grotere aardbeien in stukjes. Meng de aardbeien met de rabarberstukjes, de vanillesuiker en de honing. Verdeel over 1 grote of 4 tot 6 kleine ovenschoteltjes.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de bloem met de suiker, het amandelpoeder en hazelnotenpoeder.
Snijd de boter in stukjes. Voeg de stukjes beetje bij beetje toe (niet met de hand, best met twee messen, zo kan je het deeg tot kruimels “snijden”of maak het in de keukenrobot) toe tot je een kruimelig resultaat bekomt. Meng er de geschaafde amandelen door.
Strooi het deeg luchtig over de rabarber en aardbeien. Maak de laag niet te dik.
Zet de ovenschotel gedurende 15 à 20 minuten in de oven, of tot de crumble goudbruin kleurt. Serveer lauw, lekker met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.