Bereiding
Maak de groentetorentjes:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de koolrabi's en snijd ze in 8 plakjes van een 1/2 cm. Schil en snijd de zoete aardappel eveneens in plakjes van 1/2 cm, ongeveer even groot als die van de koolrabi. Doe hetzelfde met de uien.
Bak de groenten in olijfolie langs beide kanten kort aan. Kruid met de gedroogde tijm, peper en zout.
Maak 4 torentjes van telkens 6 à 7 plakjes groenten, steek eventueel met een houten prikker de torentje vast. Zo blijven ze mooi rechtop staan. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Druppel er nog wat olijfolie over en bestrooi met wat paneermeel. Plaats 20 minuten in de oven.
Maak de crumble:
Meng de boter met bloem, tijmblaadjes, cayennepeper en een snuf zout.
Bereid het vlees:
Bak de lamsfilets aan alle kanten goudbruin in bakboter. Kruid met peper en zout. Schik ze naast elkaar in een ovenschaal en verdeel er de botercrumble over.
Plaats 15 minuten in de oven. Zet de laatste 5 minuten de ovengrill aan zodat de crumble mooi goudbruin wordt.
Maak de biersaus:
Blus de pan waarin het vlees is gebakken met het bier, schraap de braadresten los en breng aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Zet het vuur uit en roer er de peterselie en 1 eetlepel koude boter onder zodat de saus wat bindt. Kruid met peper en zout.
Afwerking:
Snijd de lamsfilet in plakjes en verdeel over de borden. Lepel er de biersaus rond en serveer met de groentetorentjes. Werk af met wat takjes tijm.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.