Bereiding
Pel en snipper de ui fijn. Pel en pers de knoflook.
Rasp de gember.
Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd in blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en knoflook op een laag vuur zacht. Voeg de gember, tomatenpuree, currypoeder, korianderpoeder, komijnpoeder en kurkuma toe en laat nog 1 minuut meestoven.
Voeg de pastinaak toe en laat 1 minuut meebakken. Blus met de groentebouillon en kokosmelk en laat 10 minuten zacht koken.
Verhit in een steelpan een scheutje olijfolie en bak de boschampignons op een hoog vuur gaar. Zet opzij.
Voeg de rode linzen toe en laat 8 minuten meekoken. Voeg de gebakken champignons toe en kruid alles bij met peper en zout. Dek af en laat enkele minuten rusten.
Maak intussen het slaatje
Pel de rode ui en snijd in reepjes. Meng de waterkers met de rode ui, enkele blaadjes koriander en besprenkel met limoensap en olijfolie en kruid met peper en zout.
Serveer de curry met het slaatje. Serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.