Dip van Brugge kaas, geroosterde kikkererwten en chilihoning
Deze dip van Brugge kaas met geroosterde kikkererwten en chilihoning is een unieke smaakcombinatie. De pittige kaas en de krokante kikkererwten worden perfect in balans gebracht door de zoete chilihoning. Een echte smaakexplosie die je gasten zal verrassen!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de uitgelekte kikkererwten met olijfolie, gerookt paprikapoeder, komijnzaadjes en zout. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat en rooster ze in de oven gedurende 20-25 minuten, tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Rasp de kaas. Doe de geraspte Brugge Apero kaas in een mengkom. Voeg de yoghurt en rasp er de knoflook bij. Meng goed tot een romige dip.
Breng op smaak met zout, peper en gerookt paprikapoeder.
Rooster de chilivlokken kort in een pannetje en meng er de honing onder. Verwarm de honing maar laat niet koken. Pers er het citroensap bij en laat afkoelen in een kommetje.
Schep de kaasdip in een serveerschaal. Bestrooi de dip met de geroosterde kikkererwten voor een lekkere crunch. Druppel er de chilihoning overheen voor een heerlijke zoet-pittige smaakcombinatie.
Serveer de kaasdip met vers stokbrood, crackers of rauwe groenten zoals wortels, kerstomaatjes en komkommer.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.