Bereiding
Maak de geroosterde kikkererwten
Verwarm de oven voor op 200°C.
Giet de kikkererwten af en spoel onder koud water. Dep ze goed droog. Meng er de za’atar, cayennepeper, knoflookpoeder en een scheutje olijfolie onder. Kruid peper en zout.
Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 15 minuten in de oven. Schep ze om en laat ze 5 minuten verder bakken.
En verder
Verwijder ondertussen de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukken.
Schil de aubergine en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de ui en hak grof.
Roerbak de groenten in olijfolie een 10-tal minuten. Breng op smaak met de witte wijnazijn, peper en zout. Schep alles in een blender en mix glad.
Schep de dip in een mooie schaal en verdeel er de knapperige kikkererwten over. Werk af met de peterselie of koriander en serveer met crackers of broodstengels.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.