Bereiding
Maak de donuts:
Verwijder de pit van de dadels en hak fijn. Doe ze in een mengkom en voeg de zelfrijzende bloem, gemalen amandelen en het ei toe.
Voeg 50 ml water toe en kneed tot een stevig deeg met de hand of de keukenrobot.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek er rondjes uit met behulp van een uitsteekring of een glas. Gebruik de achterkant van een spuitmondje om er in het midden een rondje uit te steken.
Gaar de donuts zo’n 6 minuten voorzichtig in kokend water, draai ze halverwege een keertje om.
Laat de donuts kort uitlekken op keukenpapier en bak ze dan goudbruin in de pan met wat arachideolie.
Maak de topping:
Mix de blauwe bessen tot een mooi sausje en warm het indien gewenst een beetje op.
Afwerking:
Serveer de donuts met de blauwe bessen saus, wat zure room en kaneelpoeder.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.