Bereiding
Kook de aardappelen gaar. Plet ze daarna met een vork.
Los de gist op in een glas warme melk.
Stort de bloem in een bergje op tafel. Maak gat in het midden. Doe hier de eieren, de gist in melk, de rest van de melk, een snufje zout, de suiker, de aardappelen en de zeste van een citroen in.
Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed tot een zacht deeg.
Plaats het deeg in een pot, dek het af met een propere keukenhanddoek en laat ongeveer een uur rijzen.
Snijd het deeg in kleine buisjes van ongeveer 10 cm lang. Maak daarna de ringvormige donuts. Bedek ze nog enkele minuten met de keukenhanddoek.
Bak de donuts in hete olie. 1 tot 2 minuten aan elke kant zou genoeg moeten zijn voor goudbruine donuts. Laat de donuts uitlekken om de overtollige olie te verwijderen.
Verwarm ondertussen de rode vruchten in de microgolfoven en voeg wat suiker toe.
Rol de warme donuts in de kristalsuiker.
Serveer warm met de rode vruchtencompote.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.