Bereiding
Snijd alle groenten in grove stukken.
Kruid de ribben met peper en zout.
Stoof ze met de groenten aan in boter.
Doe er de kruiden en specerijen bij en blus met water en wijn.
Laat onder gesloten deksel heel rustig gaar stoven.
Geef het minstens anderhalf uur de tijd.
Je kan dit ook doen in een oven op 120°C.
Zo neemt het varkensvlees de lekkere smaken van de aromaten op en wordt het botermals.
Als je de pure smaak van het vlees verkiest, kan je de ribbetjes ook gewoon gaar stomen of koken in gezouten water.
Haal het vlees uit de pan en leg het op een ovenrooster.
Meng de ingrediënten voor de lak.
Strijk de ribbetjes er mee in en zet ze in een voorverwarmde oven van 170°C.
Strijk enkele keren extra met de lak in en laat mooi krokant worden.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.