Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de helft van de bloemkool gaar in kokend water met het bouillonblokje.
Maak ondertussen de spruitjes schoon en halveer ze. Leg de spruitjes en de overige roosjes bloemkool op een bakplaat met bakpapier. Overgiet met de olie en kruid met peper en zout.
Rooster de spruitjes en bloemkool 15 minuten (afhankelijk van de grootte).
Giet de bloemkool af en giet er de room bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Mix de bloemkool glad, zet aan de kant en houd warm.
Verhit de boter in een braadpan en bak de schelvis drie minuten aan elke kant en kruid met peper en zout.
Dresseer de bloemkoolpuree op het bord en verdeel er de bloemkoolroosjes en spruitjes over. Leg er het stukje schelvis bij en werk af met de kervel. Kruid met peper.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.