Bereiding
Maak de compote
Schil en snijd de peer en gember in kleine stukjes.
Doe ze in een steelpan samen met de kardemompeulen en een scheutje water. Stoof gaar. Voeg er nog wat water aan toe indien nodig.
Maak het beslag
Verwarm de oven samen met de pan voor op 220° C
Doe de bloem, melk, eieren, suiker, vanillesuiker en zout in een mengkom en mix glad. Laat 10 minuten rusten.
Haal de pan uit de oven en laat 2 el boter smelten in de pan. Giet het beslag in de pan en zet de pan terug in de oven. Bak de pannenkoek 10 minuten luchtig en goudbruin in de oven.
Maak de gekaramelliseerde peer
Smelt 2 el boter in een pan en voeg er de suiker aan toe. Laat karamelliseren. Snijd ondertussen de peer in vier en laat karamelliseren in de pan.
Afwerken
Haal de pannenkoek uit de oven en serveer met de compote en de warme gekarameliseerde peer en overgiet met de karamel.
Rasp één citroen over de pannenkoek en pers er ½ citroen over.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.