Bereiding
Maak de chutney
Pel de tomaten en snijd ze in gelijke blokjes, schil de appels en versnijd in gelijkmatige stukjes. Pel de ui en snijd in reepjes.
Verhit de olijfolie en voeg de tomaten, appels en ui toe. Aromatiseer met steranijs en kaneel en voeg de suiker toe.
Voeg nu ook de wijnazijn toe en laat alles op een laag vuur sudderen.
Voor de eend
Snijd de velkant van de eendefilet kruiselings in.
Verhit een pan en leg de eendeborst met de velkant in de pan (extra vetstof is niet nodig, velkant smelt uit). Laat de velkant korsten en keer om.
Bak verder af in de oven : 6 min - 200 °C. Kruid met peper en zout.
Haal uit de oven en laat even rusten.
Schik de chutney in een cirkel op het bord en leg erbovenop enkele sneetjes eendeborst, mooi rosé gebakken.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.