

Bereiding
Kook de krieltjes gedurende 10 minuten in gezouten water.
Schil de wortelen en snijd in kleine stukjes. Snijd de paprika’s en versnipper de ui.
Pers de knoflook. Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes.
Verhit de stoofpot met olijfolie en fruit de ui aan. Voeg de paprika, knoflook en kurkuma toe en laat 5 minuten zachtjes stoven.
Voeg nu ook de aardappelen, linzen, wortelen, tomaten en voeg 0,5 liter water toe. Laat 25 minuten sudderen en kruid af met peper en zout. Meng na 25 minuten de chilipeper door het stoofpotje.
Laat nog 10 minuten sudderen op een laag vuur en voeg tijdens de laatste 5 minuten de erwten toe.
Pers het sap uit een halve limoen.
Meng het limoensap door de yoghurt en kruid af met peper en zout.
Verdeel het stoofpotje over vier borden en werk af met de frisse dip, de erwtjes en wat verse peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.