Bereiding
Kook de eieren in 8 minuten hard. Spoel ze daarna onder koud water en pel ze. Zet even apart.
Pel de uien en snijd ze grof. Doe ze samen met de gepelde look, harissa, tomatenpuree, suiker, vissaus, passata, gemberpoeder en 4 el olie in een blender en mix glad. Of mix fijn met keukenmixer.
Breng de saus op een zacht vuur aan de kook. Meng er de kokosroom, laurierblaadjes en water onder en laat 5 minuten sudderen.
Leg de eieren in de saus en laat nog eens 10 minuten verder sudderen.
Pel en snipper de sjalot fijn.
Snijd de bloemkool grof en doe in een blender. Mix fijn.
Fruit het sjalotje in olie en voeg de bloemkoolrijst toe. Roerbak 2 minuten. Snijd de helft van de koriander fijn en meng onder de bloemkoolrijst. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bloemkoolrijst over de borden en schep er de pittige saus met eieren op. Werk af met de resterende koriander.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.