Bereiding
Cocette-eitje met ham, courgette en kerstomaatjes
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snipper de ui fijn en snijd de courgette in blokjes. Halveer de kerstomaatjes.
Snijd een hoedje van de pistolets en hol de broodjes wat uit. Doe in ieder broodje een plakje ham en verdeel er de ui, spinazie, courgetteblokjes en kerstomaatjes over. Breek in elk broodje een eitje. Bestrooi met wat kaas en kruid met peper en zout.
Zet de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en leg er de hoedjes naast. Zet de broodjes ongeveer 20 minuten in de oven. Werk ze voor het serveren af met de bieslook.
Cocette-eitje met pittige tomatensalsa en rucola
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snipper de sjalot fijn en pers de look. Hak de chilipeper fijn en snijd de tomaat in kleine blokjes.
Hak de koriander fijn. Meng alles met een scheutje olijfolie onder elkaar en breng op smaak met het limoensap, komijnpoeder, peper en zout.
Snijd een hoedje van de pistolets en hol de broodjes wat uit. Schep in ieder broodje 2 eetlepels van de tomatensalsa. Breek in elk broodje een eitje. Kruid met peper en zout.
Zet de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en leg er de hoedjes naast. Zet de broodjes ongeveer 20 minuten in de oven.
Snijd de lente-uitjes in ringen. Werk de broodjes voor het serveren af met de lente-ui en de rucola.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.