Eierpunch
Laat je verwarmen door de nostalgische smaken van onze eierpunch, een heerlijk romig drankje dat perfect is voor gezellige avonden bij de open haard. Met zijn verrukkelijke mix van eieren, melk en specerijen, is deze klassieke favoriet een feest in je glas. Proost op genot en gezelligheid met elke slok van deze lekkernij!
Bereiding
Maak de punch
Meng de room met de suiker, eierdooiers en melk in een kookpot en verwarm over een laag vuur onder voortdurend roeren totdat het mengsel begint te roken (tot 75°C).
Roer 1 minuut verder.
Roer er de helft van rum door, dek onmiddellijk af en laat afkoelen.
Meng de rest van de rum door de afgekoelde eierpunch. Giet over in een bokaal of fles. Bewaar op deze manier tot aan gebruik.
Afwerking
Snijd de appel in plakjes, zonder te schillen. Besprenkel met citroensap.
Klop de slagroom met de poedersuiker stijf.
Warm de eierpunch opnieuw op. Verdeel over mooie glazen en werk af met een flinke toef slagroom.
Steek 2-3 appelplakjes half in de slagroom samen met een steranijs en kaneelstokje. Strooi er het kardemompoeder en kaneelpoeder over, serveer onmiddellijk.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.