Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Blancheer ze 2 minuten in licht gezouten water. Voeg de erwtjes toe en laat nog eens 2 minuten blancheren. Giet af en laat goed uitlekken.
Snijd het vlees in kleine blokjes. Breng op smaak met het chilipoeder, paprikapoeder, suiker, peper en zout. Bak het vlees in wat olie goudbruin. Voeg de ui, de aardappelblokjes met de erwtjes en de peterselie toe en schep goed om.
Kook 2 eieren in 8 minuten hard. Spoel onder koud water, pel ze en snijd in dunne plakjes. Rol het bladerdeeg dun uit en steek er, met een ronde vorm van 6 cm diameter, cirkels uit.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schep in het midden van elke deegcirkel een flinke lepel van het vleesmengsel. Leg er een plakje ei op, sluit de deegcirkels en maak de naad vast met een vlechtje of duw de naad vast met een vork.
Kluts het resterende ei los.
Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met het losgeklopt ei en plaats 20 minuten in de oven. Serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.