Enchiladas met kip
Dit typisch Mexicaans gerecht is lekker als snack, en dat voor groot en klein! Bekijk zeker onze kookvideo met stap-voor-stap instructies.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C
Snijd de paprika’s in reepjes en de rode ui in halve ringen. Kruid de kippenreepjes met het paprikapoeder, cayennepeper en zout.
Snipper de look fijn. Snijd de lente-uitjes in ringen.
Giet de bonen in een vergiet en spoel onder stromend koud water.
Bak de paprika’s, look en rode ui in olijfolie beetgaar. Voeg de kip toe en roerbak 5 minuten.
Voeg de passata, peterselie en kidneybonen toe en kruid met peper en zout. Laat 2 minuten pruttelen.
Verdeel 2 eetlepels van de vulling over een tortilla. Strooi er wat geraspte kaas over en rol op. Leg de enchilada in een ingevette ovenschaal. Herhaal deze stap totdat alle enchilada’s gevuld zijn.
Verdeel de resterende saus over de enchilada’s en strooi er nog wat extra kaas over.
Plaats 15 minuten in de oven. Werk af met de lente-uitjes.
Serveer met zure room.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.