Bereiding
Kook de aardappelblokjes in water met weinig zout, gedurende 10 minuten.
Voeg de erwten en knoflook toe en kook nogmaals 5 minuten.
Giet af en pureer heel fijn met een stamper of staafmixer. Voeg de melk en boter toe en mix tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
Snipper de ui en knoflook. Snijd de savooi in fijne ringen. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de savooikool toe en roerbak 5 minuten tot ze begint te slinken.
Voeg de groentebouillon toe en stoof op een laag vuur gedurende 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit boter en olijfolie in een bakpan. Braad de worsten op middelhoog vuur rondom goudbruin in 10-12 minuten. Zorg dat ze goed gaar zijn.
Verdeel de erwtenpuree over de borden en leg de gestoofde savooikool er bovenop.
Serveer met de braadworst en lepel er eventueel wat braadvocht overheen.
Dien op met een lepel mosterd.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.