Bereiding
Snijd de ui en de knoflook fijn. Verhit 1 el olijfolie in een ruime kookpot en voeg de ui toe. Stoof glazig op een laag vuurtje.
Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes. Voeg 3 el water, de aardappelblokjes en de fijngesneden look toe aan de ui. Laat het geheel 3 minuten stoven.
Giet de bouillon in de kookpot en kruid met peper en zout. Laat dit geheel 10-15 minuten koken tot de aardappelstukken volledig gaar zijn.
Voeg de erwten toe en laat deze een 5-tal minuten blancheren in de soep. Dit is net genoeg om te garen en de groene kleur te behouden.
Haal de soep van het vuur en mix tot een gladde soep.
Haal het velletje van de zwarte pens en snijd in schijfjes. Bak in een antibakpan en prak los met een vork. Voeg er de panko aan toe en bak in een paar minuten tot een crumble.
Snijd het brood in blokjes, kruid met de kaneel, peper & zout. Bak goudbruin en krokant in 2 el olijfolie.
Serveer de soep met de crumble, heerlijk geurende kaneelcroutons en wat olijfolie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.