Fajitas met rundvlees en chimichurrisaus
Chimichurri is een pittig Zuid-Amerikaans sausje dat heerlijk smaakt bij een stukje gegrild vlees. Ideaal als smaakmaker bij deze fajita met Belgisch rundvlees! Koop jij je vlees graag recht van bij de boer? Op rechtvanbijdeboer.be vind je de beste adresjes per provincie.
Bereiding
Maak eerst de chimichurri saus. Hak de chillipeper en peterselie fijn. Meng de chilipeper, peterselie, wijnazijn en olijfolie tot een homogene saus ontstaat.
Roer er de gesnipperde ui en oregano door. Breng op smaak met zout en enkele druppels tabasco. Laat de saus 2 uur staan zodat de smaken zich kunnen vermengen.
Bestrijk de entrecotes met weinig olijfolie en rooster ze ongeveer 8 à 10 minuten in een hete grillpan of op de barbecue. Zorg dat ze vanbinnen rosé blijven. Kruid met peper en zout en laat even rusten onder aluminiumfolie.
Snijd de ui in dunne schijfjes en de paprika’s in reepjes. Doe beide in een ruime mengkom en giet er olijfolie bij, geperste knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder en breng verder op smaak met peper & zout en een snuifje suiker.
Bak de groenten in een ruime pan op middelhoog vuur krokant en tot ze goud gebakken zijn.
Leg de tortilla’s open. Pluk blaadjes knapperige sla en leg deze bovenop de tortilla. Snijd de steak in repen. Lepel er de chimichurrasaus overheen. schep een deel van de goud gebakken groenten er bovenop. Pluk blaadjes van koriander en strooi deze eroverheen. Besprenkel het geheel met limoen en rol tenslotte de wrap op.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.