Bereiding
Snipper het sjalotje. Meng het samen met de helft van de peterselie, het ei en paneermeel onder het gehakt.
Kruid met het paprikapoeder, cayennepeper en zout.
Rol er met vochtige handen balletjes van (iets kleiner dan een pingpong bal).
Reken op 3 balletjes per spies.
Prik een plakje spek aan een spiesje en rijg hierna een gehaktballetje op de prikker. Wikkel het spek nu één slag om de gehaktbal en prik weer vast op de prikker.
Rijg vervolgens weer een gehaktballetje op de prikker en sla er opnieuw het spek over.
Herhaal tot er 3 gehaktballetjes op de prikker zitten.
Meng het komijnpoeder, het currypoeder en de honing onder een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout.
Bestrijk er de spiesjes mee.
Gril de spiesjes een 8-tal minuten op de barbecue. Keer ze regelmatig om en bestrijk ev nogmaals met de kruidenolie.
Bestrooi met de resterende peterselie en serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.