Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Halveer de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water.
Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier geklede ovenplaat. Strooi er de tijm, peper en zout over en besprenkel met olijfolie. Gaar gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd de peer met schil in plakjes, het klokhuis wel verwijderen. Besprenkel met het citroensap. Rooster de zaden en pitten in een pannetje goudbruin.
Meng voor de dressing de balsamicoazijn met maïsolie en zure room.
Breng op smaak met peper en zout. Meng de afgekoelde gekookte krieltjes met de dressing.
Verdeel de rucola, pompoenblokjes en aardappelen over de borden. Werk af met de peerplakjes en de geroosterde zadenmix. Brokkel de geitenkaas over de salade en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.