Bereiding
Stoom de tonscharfilets in een stoomoven of stoommandje gedurende 7 à 9 minuten. Haal ze uit de pan, leg ze op een ovenplaat en houd ze warm in de oven op 70°C.
Fruit de grofgesneden sjalot aan in wat boter en kruid met peper en zout. Bak ze in de pan tot ze mooi karamelliseren. Haal de sjalot uit de pan en houd ze warm in de oven bij de vis.
Meng de eierdooiers met het citroensap en de room. Warm al roerend op en laat op een zacht vuurtje indikken. Let op dat de eierdooiers niet gaan schiften! Strooi de helft van de garnalen en de peterselie over de saus en laat even mee warmen.
Verdeel de saus over de borden, Schik de tongscharrolletjes erop en de sjalotjes ernaast. Strooi de resterende garnalen erover. Werk af met citroentijm. Lekker met aardappelpuree.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.