Bereiding
Kluts voor de tartaarsaus 2 eidooiers samen met azijn, water, sojasaus, citroensap en een snuifje zout. Klop de druivenpitolie onder de ingrediënten tot een mayonaise.
Snipper de sjalot en de augurken fijn en snijd de selder in fijne stukken. Voeg de ingrediënten toe aan de mayonaise.
Meng voor het beslag de biertjes, de wodka, bloem, het zout en het bakpoeder onder mekaar in een diepe kom.
Schil de aardappelen en snijd ze in frietjes. Breng water aan de kook met veel zout. Voeg de frietjes toe eens het water kookt. Laat ze 5 tot 7 minuten blancheren totdat ze gaar zijn. Doe ze in de diepvries (24 u vooraf) en frituur ze in olie.
Maak de pladijzen schoon en bewaar enkel de filets. Strooi zout over de pladijs en wentel ze in de bloem. Dip in het beslag en frituur ze 3 minuten op 180°C. Draai de filets continu rond in de frituurolie.
Snijd de citroen in schijfjes en presenteer allemaal samen in een kommetje.
Recept Vilhjalmur Sigurdarson
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.