Bereiding
Pel de teentjes knoflook en snijd in flinterdunne plakjes.
Pel de rode ui en snijd in fijne ringen.
Snijd de aardappelen met de mandoline in flinterdunne plakjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de zure room met de witte wijn en kruid met peper en zout. Besmeer de pizzabodems met de zure room en verdeel er de plakjes knoflook, aardappel en rode ui over. Snijd de kaas in dunne plakjes en verdeel eveneens over de flammkuchen. Rits de blaadjes van de takjes tijm en bestrooi de witte pizza’s ermee.
Bak de flammkuchen gaar en krokant in de oven gedurende 10 minuten.
Maak een snelle vinaigrette van een 2 el olijfolie, 1 el witte-wijnazijn en 1 kl honing. Klop goed op en kruid met peper en zout. Besprenkel de rucola ermee.
Haal de flammkuchen uit de oven en werk af met enkele plakjes gerookte ham, wat rucola en enkele blaadjes basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.