Bereiding
Maak de bodem
Meng de bloem, water, olijfolie en zout in een kom tot een soepel deeg.
Voeg extra water toe als het te droog is. Kneed het deeg 5 minuten, wikkel in folie en laat rusten terwijl je de toppings bereidt.
Voor de groentjes
Snijd de savooikool in fijne reepjes en de prei in ringen.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de savooi en prei 7 minuten tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Blancheer de erwtjes kort in kokend water en spoel af met koud water.
Maak de pesto
Doe de waterkers, walnoten, Flandrien kaas, knoflook en olijfolie in een hakmolen of maatbeker en mix tot een gladde pesto. Breng op smaak met peper en zout.
En verder
Verwarm de oven voor op 220°C.
Verdeel het deeg in twee porties en rol elk deel dun uit op bakpapier.
Bestrijk de bodems met een dunne laag zure room. Verdeel de savooi, prei, erwtjes en geraspte kaas gelijkmatig over de flammkuchen.
Leg de flammkuchen op een hete bakplaat of 12 minuten tot de randen krokant en goudbruin zijn.
Afwerking
Haal de flammkuchen uit de oven en druppel de waterkerspesto eroverheen. Serveer direct, eventueel gegarneerd met wat extra verse waterkers.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.