Ingrediënten
voor de pudding
Voor het beslag
En verder
- taartvorm, dia 27 cm
Bereiding
Maak de pudding
Meng in een steelpannetje de melk met de suiker, vanillesuiker en eidooier. Roer op een zacht vuur tot het mengsel wat begint in te dikken. Laat vervolgens afkoelen.
Maak de vulling
Verwarm de oven voor op 200°C.
Scheid de helft van de eieren en houd het eiwit apart. Kluts de eieren en de dooiers los in de melk. Voeg de bloem, de suiker en speculaaskruiden toe en mix tot een glad beslag.
Spatel er de pudding onder.
Klop de twee eiwitten stijf en meng eveneens onder het beslag.
Maak de taart
Beboter de taartvorm en bestuif met bloem.
Rol het kruimeldeeg uit en druk ze in de taartvorm. Giet het flanbeslag in de taartvorm en plaats 15 minuten in de oven.
Verlaag de oventemperatuur naar 170°C en bak nogmaals 30 minuten verder.
Laat de taart afkoelen.
Afwerking
Klop de room stijf en hak de speculaaskoekjes fijn. Werk de flantaart af met toefjes slagroom en bestrooi met de verkruimelde speculaaskoekjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.