Bereiding
Snipper de sjalot fijn. Snijd de paprika’s is fijne repen.
Fruit de sjalot glazig in een stoofpot en voeg dan de paprika’s toe. Roerbak en blus met de witte wijn. Zet het deksel op de kookpot en laat gedurende 15 minuten stoven. Roer regelmatig om. Maak ondertussen het flatbread.
Doe de zelfrijzende bloem, bakpoeder, zout en oregano in een kom en meng. Voeg de yoghurt en olie toe en kneed tot een soepel deeg, voeg eventueel extra bloem toe.
Vorm 4 gelijke balletjes, duw ze een beetje plat met een deegrol en bak ze in een pan ongeveer 2 minuten per kant. Sprenkel er nog extra olijfolie over en bestrooi met grof zout.
Voeg de basilicum aan de paprika’s toe en kruid met peper, gerookt paprikapoeder en zout.
Maak de zadencrumble. Rooster de zonnebloempitten, sesamzaad en pompoenpitten in een pannetje. Doe in een kommetje en voeg de olijfolie en de rest van de basilicum toe.
Kruid met peper en zout en roer om.
Serveer de gestoofde paprika’s met het flatbread, de burrata en zadencrumble.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.