

Bereiding
Gebruik het restje gekookte aardappelen of kook de rauwe aardappelen gaar in gezouten water en giet af. Pureer de gekookte aardappelen.
Voeg de bloem, bakpoeder, zout, nootmuskaat, olie en lente-ui toe. Meng eerst met een lepel en kneed daarna met de hand. Voeg eventueel extra bloem toe, tot het deeg niet meer kleeft.
Verdeel in delen, 2 delen per persoon, en rol tot balletjes. Leg elk balletje tussen twee vellen bakpapier en rol er met een deegrol over tot je platte pannenkoekjes krijgt van ongeveer 1 cm dikte.
Doe een klein beetje olie in een anti-kleefpan. Bak de pannenkoekjes eerst op het bakpapier. Verwijder het bovenste papiertje. Draai om en verwijder ook het andere papiertje, bak goudbruin in ongeveer 2-4 minuten.
Borstel de pannenkoekjes in met een beetje knoflookolie en strooi er de verse kruiden over.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.