Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de suiker toe en roer tot het mengsel goed gemengd is.
Voeg het amandelschaafsel, de bloem, geraspte gember en chili toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar.
Haal de pan van het vuur en voeg de gedroogde kersen toe. Meng goed zodat de kersen gelijkmatig verdeeld zijn.
Schep kleine porties van het mengsel op de bakplaat, ongeveer ter grootte van een eetlepel. Druk ze voorzichtig plat met de achterkant van de lepel.
Bak de florentines in de voorverwarmde oven gedurende 8-10 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Haal de florentines uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen op de bakplaat. Ze worden pas hard als ze zijn afgekoeld.
Smelt de chocolade au bain-marie. Dop de onderkant van elke florentine in de gesmolten chocolade en plaats ze op een rooster. Laat de chocolade volledig uitharden.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.