Bereiding
Meng het lauwe water met de gist en de suiker en laat 10 minuten staan.
Doe de bloem in een grote kom, maak een kuiltje in het midden en giet hierin het gistmengsel samen met de olijfolie. Roer om met een vork of lepel en voeg dan het zout toe. Meng verder en kneed zeker 10 minuten met de hand of 5 minuten met de keukenrobot. Voeg indien nodig een beetje bloem toe. Het deeg mag niet meer kleven en moet zacht en soepel zijn.
Dek dan de kom af met een handdoek en laat op een warme plaats 1 uur rijzen.
Duw het deeg nu in een ovale vorm en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de kerstomaatjes in het deeg.
Prik gaatjes met je vinger in het deeg en duw in enkele gaatjes kleine takjes van de rozemarijn. Laat het deeg nog 1 u rijzen.
Verwarm de oven voor op 200°C
Besprenkel de focaccia met olijfolie en plaats in de oven gedurende 25 minuten.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.