Bereiding
Maak het deeg
Meng de bloem met de suiker en een snuifje zout in een mengkom.
Meng de boterblokjes geleidelijk door de bloem, voeg ook het ijskoude water toe en mengt tot een homogeen deeg.
Voeg eventueel extra bloem toe en kneed verder met de hand. Verpak de deegbal in plasticfolie en leg 1 uur inde koelkast.
Maak ondertussen de frangipane
Meng het amandelpoeder met de poedersuiker en meng er het losgeklopte eiwit en een mespunt zout door.
Maak de taart
Verwarm de oven voor op 220°C.
Rol het deeg uit op een vel bakpapier tot een vierkante vorm. Vouw de zijkanten iets omhoog en leg op een bakplaat.
Verdeel de frangipane over de bodem.
Snijd de aardbeien in kwartjes en verdeel ze over de frangipane. Roer de eierdooier los met het weinig water borstel de opstaande rand van het deeg met deze mengeling.
Strooi de rietsuiker over de rand en bak de plaattaart gedurende 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.
Afwerking
Maak de muntsuiker. Doe de muntblaadjes in een vijzel met de suiker en maak fijn tot de suiker groen kleurt.
Haal de taart uit de oven, warm de aardbeienconfituur kort op en lepel deze over de taart. Strooi er tenslotte de muntsuiker over.
Tip: lekker met wat opgeklopte slagroom of een bolletje vanille-ijs.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.