Frittata met kerstomaten, paprika, courgette en groene asperges
met komkommer- en kruidenslaatje
Geniet van een gezonde frittata boordevol kerstomaten, paprika, courgette en groene asperges, geserveerd met een fris slaatje. Dit kleurrijke gerecht zit vol met groenten en is perfect voor een voedzame maaltijd.
Bereiding
Maak de frittata
Snijd de kerstomaten in de helft. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.
Snijd de courgette in plakjes en de asperges in doormidden.
Hak de ui fijn en de knoflook.
Verhit een scheutje olijfolie in een ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg de courgette en groene asperges toe en bak gedurende 5 minuten.
Voeg de kerstomaten en paprika toe en roer alles goed door. Kruid met peper en geroosterd paprikapoeder.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop in een grote kom de eieren samen met de melk en peper. Scheur de basilicumblaadjes en roer dit onder de eieren samen met de geraspte kaas.
Giet het eimengsel over de groenten in de pan en zorg ervoor dat het gelijkmatig is verdeeld.
Laat de frittata op middelhoog vuur koken tot de randen beginnen te stollen.
Plaats de pan in de voorverwarmde oven en bak gedurende 15 minuten, of totdat de frittata volledig is gestold en goudbruin is aan de bovenkant.
Maak ondertussen het slaatje
Snijd de komkommer en radijzen in dunne plakjes.
Hak de verse kruiden grof.
Meng in een grote kom de gemengde sla, komkommer, radijsjes en verse kruiden.
Maak de dressing in een aparte kom, meng de Griekse yoghurt met de fijngehakte knoflook, citroensap, olijfolie, zout en peper.
Afwerking
Haal de pan uit de oven en laat de frittata een paar minuten afkoelen voordat je hem in punten snijdt.
Werk af met enkele blaadjes basilicum en serveer de salade met de yoghurtdressing bij de frittata.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.