Bereiding
Maak het kruimeldeeg
Meng de bloem met de ijskoude boter kort door tot een kruimelig deeg.
Tip: Dit doe je met je best in de keukenrobot met de K-kneder.
Voeg de yoghurt en ook het bakpoeder en het zout toe. Kneed opnieuw kort door. Laat het deeg in de koelkast rusten.
Maak de vulling
Schraap de vanillezaadjes uit de stok. Meng de amandelschilfers, suiker, bloem en de vanillezaadjes onder elkaar.
Zet aan de kant.
Halveer de aardbeien, grote aardbeien in snijd je in vier. Snijd de pruimen in plakjes.
Meng de aardbeistukjes met de suiker, maïzena, zout en citroenzeste.
Maak de taart
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier (strooi er eerst wat bloem tussen) tot een cirkel van ongeveer 40 cm diameter.
Verwijder het bovenste stuk bakpapier en strooi de amandel- en bloemmengeling op, in het midden van het deeg. Laat een rand van 5 cm over.
Leg hierop de stukjes aardbei, de plakjes pruim en vouw de deegranden naar binnen toe. Strijk met een borsteltje de randen in met losgeklopt eiwit en strooi er suiker over.
Bak de galette ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.