Bereiding
Maak eerst de bodem. Kneed de bloem met het zout en boter tot een kruimelig deeg. Voeg er de melk aan toe en kneed tot een mooi glad deeg.
Draai het deeg in folie en laat 20 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180° C.
Klop het ei los met de yoghurt. Kruid met peper en zout. Rol het deeg uit op een bakplaat met bakpapier en smeer het in met het eimengsel. Laat nog een beetje over voor de afwerking. Laat ongeveer 2 cm van de rand vrij.
Halveer en schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in schijfjes.
Snijd de geitenkaas in stukjes en scheur de ham in stukken.
Verdeel de kaas, ham, peer op de galette en vouw de rand naar binnen. Werk af met fijngehakte rozemarijn en kruid met peper en zout.
Wrijf de rand in met de overschot van het eimengsel. Bak de taart 20 à 25 minuten in de oven.
Haal de galette uit de oven en werk af met een beetje verse rozemarijn en kruid met peper.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.