Bereiding
Maak het deeg:
Doe de bloem en grof zeezout in een kom en doe er de blokjes ijskoude boter bij. Kneed tot er een kruimelig deeg ontstaat.
Klop het eigeel los met ijskoud water en voeg dit toe aan het kruimeldeeg.
Kneed tot een bal en wikkel deze in vershoudfolie. Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C
Snijd de aubergine in ronde plakjes van 0,5 cm dik. Snijd de venkel in partjes, 4 stukken. Snijd vervolgens de parten in plakjes van 0,4 cm dik.
Zet een grillpan op het vuur met olijfolie en grill er de plakken aubergine en venkel in.
Pel de sjalotten en snijd in plakjes. Doe een beetje olijfolie opnieuw in de pan en bak de stukjes sjalot glazig.
Haal het deeg uit de koelkast en rol uit op een bebloemd werkvlak, ongeveer 0,5 cm dik of liever nog iets dunner. Leg op een bakplaat, bekleed met een vel bakpapier.
Verdeel de gegrilde aubergine, venkel en de gebakken sjalot over het deeg. Blijf ongeveer 4 cm van de rand. Snijd de geitenkaas in plakjes en verdeel over de taart, kruid met peper & zout en vouw de randen over de vulling.
Klop het ei los en bestrijk de randen van de galette.
Plaats in de oven en bak de taart gedurende 35 minuten.
Maak ondertussen het slaatje
Spoel de veldsla en zwier droog. Snijd het uiteinde uit de stronkjes roodlof en pluk de blaadjes los.
Rooster de pijnboompitten.
Roer de olijfolie, mosterd en witte wijnazijn in een kommetje los, kruid met peper & zout en besprenkel de salade ermee. Schaaf er de oude kaas over en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.
Haal de galette uit de oven, werk af met enkele plukjes verse oregano en tijm. Geef er de salade bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.